Waarom naar het trimsalon ?

Pearl's Fashion

Vachtverzorging bij honden wordt meestal gezien als luxe, maar het is een echte noodzaak. Je kan de gezondheid van een dier zelfs inschatten aan de conditie van de vacht. Een regelmatig bezoek aan een verzorgingssalon is dus zeker aan te raden. Niet alleen voor honden met een dikke vacht. Ook kortharige honden verharen en niemand vindt het leuk om overal in huis of op de kleren haren aan te treffen.

De verzorging

Mijn basisverzorging bestaat uit:

  • Uitborstelen / ontwollen;
  • Wassen en drogen;
  • Reinigen van de ogen;
  • Reinigen van de oren;
  • Kortknippen van de haren bij de voetzooltjes;
  • Controleren en knippen van de nagels.

 

Borstelen

Een hond moet regelmatig gekamd of geborsteld worden, anders kan er klitvorming ontstaan. Op plaatsen zoals de oksels, liezen en achter de oren komen zulke klitten regelmatig voor. Het is belangrijk om die tijdig te verwijderen voordat ze gaan “vervilten”.

Door het borstelen van de hond wordt de huid gemasseerd en de doorbloeding en de talgproductie gestimuleerd. Daardoor krijgt de vacht zijn natuurlijke kleur en glans terug.

Wassen & drogen

Wassen van honden doen we in eerste instantie om de vacht te reinigen waardoor u thuis ook veel minder haren zal vinden. Met een speciale behandeling en shampoo worden eventuele parasieten verwijderd. Honden met huidproblemen krijgen een speciale aangepaste shampoo.

Ontwollen

De losse en oude ondervacht wordt verwijderd door ze uit te borstelen en uit te blazen met een waterblazer.

Zo kan de huid van de hond weer goed “ademen”.

Regelmatig ontwollen is ook noodzakelijk omdat teveel onderwol huidirritaties kan veroorzaken.

Knippen, effileren en scheren

Met een schaar of tondeuse wordt de vacht ingekort om klitten te voorkomen. Effileren betekent letterlijk “het uitdunnen van de vacht”.

Ook in de winter is een bezoek aan het trimsalon aan te raden. De lange haren blijven namelijk langer nat en zijn zo gevoeliger voor klitvorming. Trouwens, strooizout in de winter kan de voetzooltjes van de honden aantasten. Ook hiervoor hebben wij een speciale behandeling.

 

Neem contact met ons op

Heb jij vragen over ons trimsalon of ben je op zoek naar een product? 
Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Volg ons op

Zandstraat 3
2280 Grobbendonk

0499/22.84.68 (liefst via Whatsapp)

© 2023 Pearl's Fashion -  BE0848.169.978